lauantai 30. tammikuuta 2016

Celesti Alliance - Eagle's Nest EP (2015)

Helsinkiläisen multi-instrumentalistin Tuukka Nurmi-Aron muodostama yhden miehen bändi Celesti Alliance on perustettu vajaa pari vuotta sitten ja ensimmäinen ep ilmestyi viime elokuussa. Useammin näihin soolobändeihin törmää hämärämmän musiikin suunnalla, joten hieman yllättäen Eagle's Nest edustaa perinteistä 80-90-lukujen heavy metalia.

Nurmi-Aron hoitaessa kaikkia mahdollisia rokki-instrumentteja on vokaaleihin tarvittu ulkopuolista suorittajaa ja siihen hommaan pestautui Tommy O. Eagle's Nest tarjoilee noin 24 minuuttisen kattauksen tukevasti soitettua heavya kaikkia perinteitä kunnioittaen. Vaikutteeksi mainitaan tietenkin kasari- ja ysärihevi ja hard rock sen kummemmin yksittäisiä bändejä erittelemättä ja niitä kuullaankin. Levyn käyntiin polkaiseva The Alliance on soundeja myöten kuin jotain kolmisenkymmentä vuotta vanhaa nwobhm-kamaa kuten vaikkapa Judas Priest tai Iron Maiden.
Levyn biisimateriaali on samaan aikaan tuttua ja turvallista sekä ennalta-arvattavaa. Tuotannon ollessa kuitenkin laadukasta tämä onnistuu potkaisemaan jos vähääkään heavysta ja metalista tykkää. Joka tapauksessa biiseihin tulee loppua kohden enemmän potkua. Release the Fearin melodia on levyn ehkä iskemättömintä antia, mutta äkäisempää ja ytimekkäämpää poljentoa lupaillaan kappaleissa Halfway Through Hell sekä Secret Forever. Jälkimmäinen on jopa pirteäksi yltyvä esitys. Viimeiseksi jätetty nimikkokappale on tämän minialbumin mahtipontisinta antia.

Ensimmäiseksi julkaisuksi Eagle's Nest on todella tukeva taidonnäyte. Soittotaitoa löytyy ja laatuvaatimukset täyttyvät myös tuotannossa. Sävellykset ovat ehkä hieman muodottomia ja ennalta-arvattavia heavy metal-tykityksiä, mutta homma toimii ja se on tärkeintä. Yhtye, eli Nurmi-Aron Tuukka, hakee nyt kokonaista bändiä rinnalleen, joten näillä eväillä voi tulevaisuudessa olla odotettavissa upeita perinteisen heavy metalin tyylinäytteitä.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti