sunnuntai 9. elokuuta 2015

Re-Armed - Total Lack Of Communication EP (2015)

Vuonna 2001 perustettu keravalainen death metal-pumppu Re-Armed on suoltanut ison kasan demoja ja kaksi kokopitkää levyä, enkä ollut kuullut yhtyeestä yhtään mitään ennen uusinta EP-kiekkoa. Total Lack of Communication on kolmen kappaleen death-thrash kokonaisuus, jossa pureudutaan genrelle hieman epätyypillisesti kommunkaatiovaikeuksiin, yhteiskunnan kahtiajakautumiseen sun muihin ihmismieltä puhutteleviin aiheisiin.

Levy aukaistaan sen pidemmittä puheitta suoraviivaisella rykäisyllä. Nimikkokappale potkii kuin muuli tiukoilla kitarariffeillä ja vauhdikkaalla tempolla. Slayer-viittauksiltakaan ei vältytä. Jos joku on joskus sattunut kuulemaan kyseisen yhtyeen coverkokoelmia Slatanic Slaughter osa yksi ja kaksi, joissa suurta esikuvaa apinoitiin pääasiassa kuolonmetallin näkökulmasta, voi huomata että Re-Armedissa on aika paljon samaa. Kappalemateriaali tuntuu vain tiukentuvan loppua kohden. Mean To Be Broken lisää melodisia sekä synkkiä elementtejä raskaaseen mäiskintään. Viimeinen kappale Unhuman pistää välillä laahaten. Raskas soitanta toimii aivan mahtavana päätöksenä.

Minilevyn reilut kymmenen minuuttia on todella kovaa ja hiottua menoa, josta ei juuri jää valittamisen varaa. Riffit ovat täyttä rautaa ja myös taustalla etäiseksi jäävät synat ovat erinomainen lisävivahde. Tämän maittavan ja raskaan välipala-eepeen myötä voisinkin tarttua vanhempiinkin täyspitkiin levytyksiin ja uutta materiaalia ainakin odotellaan suurella innolla. Lyhyesti sanottuna Re-Armed esittää erinomaista ja ytimekästä deathia.

4/5