keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Call of the Void - Ageless (2015)

CD (Digipak) 16,99€ / EMP.fi
Coloradosta ponnistava Call of the Void yhdistelee musiikissaan punkkia, hardcorea ja grindia. Vuoden 2011 lopulla perustettu neljähenkinen orkesteri julkaisi debyytinsa pari vuotta sitten ja tämän vuoden alulla saatiin julkaistuksi toinen albumi Ageless.

Useammin tulee kuunneltua täyteen ahdettuja täyspitkiä levyjä. Call of the Voidin kakkosalbumilla onkin kestoa vain 26 minuuttia, mikä ei ainakaan läpikuuntelua vaikeuta. Melkein neljä ja puoli minuuttia kellottava Old Hate avaa kokonaisuuden hitaammalla, miltei sludgemaisella kitaroinnilla. Loppu onkin vauhdikkaampaa tykitystä. Voimaa on kuin keskiverrossa turpasaunassa. Samaan sarjaan liittyvät myös vauhdikkaat Truth in Bone ja The Sun Chaser. Vaikka en yleensä enkä edes usein kallista korviani tälle punkin ja death metalin välimaastoa louhivalle genrelle, on tällä yhtyeellä kuitenkin selvästi omia vibojaan mukana. Riffeissä on mättövaiheen lisäksi paljon mukavia hidasteita ja jopa vivahde-eroja.

Levyn alun jälkeen on luvassa suurimmaksi osaksi biisejä, joiden kesto alkaa korkeintaan kakkosella. Meneviä mättökappaleita yhtä kaikki, ja silti on sama vaihtelevuus saatu pidettyä mukana. Levyn kummallisin ja ehkä kiehtovinkin kappale on instrumentaalinen ja lyhyesti otsikoitu I, jossa tahti ja soundi on jälleen sludgea sekä mausteena taustalla soivaa pianoa. Edellä mainitun tyylistä olisi hyvä ammentaa enemmänkin teoksia. Sen sijaan loppukolmikko The Hive, Cold Hands ja Long Knives tarjoilevat ryhdikästä aggressiota, aivan kuten levyn tunnelmaan sopikin odottaa.

Agelessia kuunnellessa ei oikeastaan ehdi kyllästymään. Kestoa on sen verran vähän ja vaihtelua siihen sekä genreen nähden melko runsaasti. Call of the Void ei ole yhtye kaikkein erikoisimmasta päästä, mutta aivan selvästi yrittää kehittää omaa persoonallista tyyliään esittää metallin monotonisinta alalajia. Lyhyesti sanottuna Ageless on raskas, mutta piristävän omanlainen genrensä edustaja. Näillä eväillä yhtye voi hyvinkin jossain vaiheessa saavuttaa mielenkiintoisimman grind/hardcore/punk/metal-yhtyeen tittelin, kun vievät näkemystään tarpeeksi pitkälle. Hieno albumi.

 3,5/5