keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Fifth Law - Make it Real EP (2014)

Italialainen Fifth Law julkaisi viime vuonna neljän kappaleen EPn nimeltä Make it Real. Kotimaastaan ja naislaulajasta huolimatta kyseessä ei kuitenkaan ollut sinfoninen power metal -orkesteri, vaan kevyesti alternativeen nojautuvaa raskasta rokkia soittava yhtye.

Noin vartin mittainen kokonaisuus avataan popahtavalla kappaleella In Media Res, joka näyttää olevan tunnelmaltaan suhteellisen valoisa ja kevyt rock-biisi. Alice Chiricon kirkas lauluääni on miellyttävää kuunneltavaa, vaikka tuntuu, ettei se oikein pääse täyteen mittaansa. Jonkinlainen Faith No Moren tyylinen räväkkyys voisi olla poikaa. Siihen suuntaan on kuitenkin hieman pyritty. Seize Your Timen intro on kuin jostain 80-luvun imelästä heviballadista a lá Whitesnake tai joku vastaava. Sävyissä on kieltämättä häivähdys ysäriäkin, ajaltu kun vaihtoehtorock ja moni muukin rokin lajityyppi oli in. Quake Inside on levyn raskain kappale ja toimii erinomaisena vaihteluna muuten kevyempää fiilistä välittävien kappaleiden joukossa. Viimeisenä raitana soi Your Hero, joka on kaikin puolin EP:n toimivin teos. Haikeasävyinen kappale tuo vokalistin äänen parhaiten esiin ja se toimii kappaleessa todella upeasti.

Vaikka Make It Realin viisitoistaminuuttinen onkin viihdyttävä kuunneltavaa, ei se kuitenkaan tarjoa mitään erikoista tai mullistavaa musiikkielämystä. Esikoisdemolle materiaali ja tuotanto on onnistunutta, mutta jonkinlaista räväkkyyttä, vaihtelua tai näyttävyyttä voisi olla enemmänkin. Eikä tuo mikään mahdottomuus liene, etteikö tulevilla julkaisuilla kuultaisi varmemmalla otteella esitettyä vaihtoehtorock/metalia. Make It Real ei tällaisenaan erotu lukuisten yhtyeiden joukosta, mutta mukavan rennon otteensa vuoksi se on kuitenkin mukava tuttavuus.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti