keskiviikko 26. elokuuta 2015

Burntfield - Cold Head EP (2015)

Helsinkiläinen melodista rockia soittava Burntfield on perustettu vuonna 2012 ja on vastikään julkaissut toisen EP-levynsä. Cold Heatiksi nimetty minikiekko on äänitetty Sonic Pump Studiolla sekä Content Union Studiolla Eero Kaukomiehen avustuksella. Nelihenkisen yhtyeen vierailevana tähtenä on metalliyhtye Arionista tuttu kosketinsoittaja Arttu Vauhkonen.

Neljän kappaleen EP alkaa rouhealla, vaikkakin melko vaisulla ja laiskalla rokkirallilla Deal With It. Tunnelma on kuin arkiaamuna radion soidessa taustalla, eikä millään meinaa herätä. Tekisi mieleen vetää peitto uudestaan korville. Kenties se auttaisi, päälle kuppi kahvia ja seuraava kappale soimaan. Lähes kahdeksan minuutin How Lucky nostaa levyn aivan uudelle tasolle, kuin aamun ensimmäiset auringonsäteet ikään. Kieltämättä kappaleen tunnelmissa liikutaan samoissa aamuhämärän hämyisissä sfääreissä kuin Pink Floydin tai Steven Wilsonin tuotannon rauhallisimmissa kappaleissa. Taustalaulu tuo erinomaista lisävivahdetta muistuttaen todella paljon mainituista yhtyeistä. Mukana on jonkun verran myös 80-luvun jenkkiballadirokkia. Rauhallisissa tunnelmissa jatkaa myös Q & A, mutta loppupuolella kuullaan pirteämpää ja rokimpaa soundia. Levyn vauhdikkain kappale Under The Dome kuullaan viimeisenä. Jotain tuttua vivahdetta kasarikaudelta on siinäkin kuunneltavissa. Hyvällä tavalla nostalginen ja tarttuva kappale.

Cold Heat on kelvollinen melodinen rokkikokonaisuus, josta löytyy pieniä vivahteita aina 70-lukuun saakka. Soundi on myös kohdillaan ja sopii hyvin vanhahtavaan ja kevyeen rokkiin. Kappalemateriaali on kuitenkin hivenen verran tasaista ja liiankin keskittynyt rauhalliseen osastoon. Jos jokin on onnistunutta, niin vetävät kertosäkeet. Tunnelma on silti mukavan kevyt ja ensimmäistä kappaletta lukuunottamatta Cold Heat tarjoaa miellyttävää taustakuunneltavaa vaikkapa aamukahvin seuraksi. Miellyttävä levy.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti